Leśna Kuchnia cz. 82 - Pstrąg smażony

Pstrąg powoli staje się niekwestionowanym królem naszych rybnych leśnych posiłków.

Był już pstrąg wędzony:
http://lesnakuchnia.blogspot.com/2015/05/lesna-kuchnia-cz2-pstrag-wedzony.html
Pstrąg pieczony:
http://lesnakuchnia.blogspot.com/2015/06/lesna-kuchnia-cz6-pstrag-nad-zarem.html
Teraz czas na pstrąga z patelni.

Potrzebujemy:
* Pstrąg cały, patroszony
* Mąka
* Sól
* Olej do smażenia

Kilkadziesiąt minut przed smażeniem pstrąga nacieramy solą.
Bezpośrednio przed smażeniem panierujemy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż nabierze złocistego koloru.
Podajemy z pieczywem.

Pstrąg smażony z ogniska

Pstrąg smażony z ogniska

Pstrąg smażony z ogniska

Pstrąg smażony z ogniska

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.