Leśna Kuchnia cz. 117 – Makaron wstęgi z suszonymi pomidorami.


Ciekawostka w tym przepisie polega na tym, że oprócz soli nie dodaje się żadnych przypraw. Jeżeli więc ktoś nie ma ręki do ziół czy pieprzu może się nie przejmować i szykować bez strachu! :)

Potrzebujemy:
● Makaron wstęgi – 300g
● Pierś z kurczaka – 300g
● Pomidory suszone w oliwie – 1 słoik
● Tarty ser Parmezan – 50g
● Słonecznik łuskany – 50g
● Sól

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy szczyptą soli.

Pomidory wyjmujemy ze słoika, a pozostałą oliwę wlewamy do kociołka. Rozgrzewamy ją solidnie i wrzucamy pokrojoną pierś. Smażymy na dużym ogniu, często mieszając.

Kiedy pierś się zrumieni dorzucamy do kociołka ugotowany makaron, pocięte drobno suszone pomidory, słonecznik oraz parmezan. Mieszamy wszystko dokładnie i podajemy czym prędzej.

Makaron wstęgi z ogniska

Makaron wstęgi z ogniska

Makaron wstęgi z ogniska

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.