Leśna Kuchnia cz. 82 - Pstrąg smażony
Pstrąg powoli staje się niekwestionowanym królem naszych rybnych leśnych posiłków.
Był już pstrąg wędzony:
http://lesnakuchnia.blogspot.com/2015/05/lesna-kuchnia-cz2-pstrag-wedzony.html
Pstrąg pieczony:
http://lesnakuchnia.blogspot.com/2015/06/lesna-kuchnia-cz6-pstrag-nad-zarem.html
Teraz czas na pstrąga z patelni.
Potrzebujemy:
* Pstrąg cały, patroszony
* Mąka
* Sól
* Olej do smażenia
Kilkadziesiąt minut przed smażeniem pstrąga nacieramy solą.
Bezpośrednio przed smażeniem panierujemy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż nabierze złocistego koloru.
Podajemy z pieczywem.
Był już pstrąg wędzony:
http://lesnakuchnia.blogspot.com/2015/05/lesna-kuchnia-cz2-pstrag-wedzony.html
Pstrąg pieczony:
http://lesnakuchnia.blogspot.com/2015/06/lesna-kuchnia-cz6-pstrag-nad-zarem.html
Teraz czas na pstrąga z patelni.
Potrzebujemy:
* Pstrąg cały, patroszony
* Mąka
* Sól
* Olej do smażenia
Kilkadziesiąt minut przed smażeniem pstrąga nacieramy solą.
Bezpośrednio przed smażeniem panierujemy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż nabierze złocistego koloru.
Podajemy z pieczywem.
Brak komentarzy: